• Σαλαμίνος 146 & Α. Ρούσου, Μέγαρα
  • 22960-81970

Ιφιγένεια Παπαποστόλη

DSC 6872 resizeΗ ιατρός Ιφιγένεια Παπαποστόλη γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην πόλη των Μεγάρων, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο της εμφύσησε ήθος, αρχές και αγάπη για τον άνθρωπο. Το 2002 αποφοίτησε από το Λύκειο και κατά τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων διακρίθηκε, έχοντας πετύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στα λύκεια της δυτικής Αττικής. Εισήχθη με την πρώτη προσπάθεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές  της το 2008, με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Η μακροχρόνια αναμονή που απαιτούνταν για το ξεκίνημα της ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας καθώς και η δίψα για εξειδίκευση σε ένα μοντέρνο, οργανωμένο και με άριστες υποδομές περιβάλλον,  την ενθάρρυναν να αναζητήσει νέους ορίζοντες στο εξωτερικό. Έτσι, μετά από εντατική εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας , το 2009 μετακόμισε στην πόλη της Γερμανίας Wilhelmshaven, όπου και ξεκίνησε το γενικό κομμάτι της ειδικότητάς της, την παθολογία, στο κρατικό νοσοκομείο Reinhard-Nieter.  Συνέχισε την Παθολογία στο επίσης κρατικό νοσοκομείο της πόλης Bamberg στη Βαυαρία.

 Η αγάπη της για την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας καθώς και η επιθυμία της για ακαδημαϊκή εξέλιξη, την οδήγησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Homburg, όπου και εξειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και τη Διαβητολογία, καλούμενη να περιθάλψει περίπλοκα περιστατικά. Παράλληλα ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Η επίδραση της Βιταμίνης  D στην μη-αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος», την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2017, παίρνοντας τον τίτλο “Doktor der Medizin” με βαθμό «Αριστα».

Η ιατρός απέκτησε τον τίτλο της ενδοκρινολόγου-διαβητολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, τίτλος ο οποίος είναι αναγνωρισμένoς  από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Από το 2018 εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές μονάδες  της Γερμανίας, που ονομάζεται  Medicover, και απαριθμεί πάνω από 15 ιατρεία σε ολόκληρη τη χώρα. Δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους, αντιμετώπισε καθημερινά περιστατικά όλης της εμβέλειας της  Ενδοκρινολογίας, της Διαβητολογίας και των Μεταβολικών νοσημάτων.  

Η ιατρός επέστρεψε το 2021 οικογενειακώς στην Ελλάδα και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Μέγαρα.

Η ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος Ιφιγένεια Παπαποστόλη έχει ενεργό συμμετοχή τόσο σε ευρωπαϊκά-διεθνή ιατρικά συνέδρια με προφορικές ομιλίες ως προσκεκλημένη ομιλήτρια (συγκεκριμένα στο 70ο Πανγερμανικό Γαστρεντερολογικό Συνέδριο στη Λειψία το 2015 και το 50ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ήπατος στη Βιέννη το 2015), όσο και με αναρτημένες ανακοινώσεις σε γερμανικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, όπως το 2016 στο  Ντίσελντορφ παρουσιάζοντας το ερευνητικό της έργο στην ευεργετικές επιδράσεις της Βιταμίνης D στη μείωση του λιπώδους ήπατος και της παχυσαρκίας σε ενήλικες, που αποτελεί και το γνωστικό αντικείμενο της Διδακτορικής της Διατριβής.

Είναι συγγραφέας ως τώρα 3 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Γερμανικής Εταιρείας Παθολογίας και της Γερμανικής Ακαδημίας Ενδοκρινολογίας.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Επικοινωνία

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις ιατρικές μας υπηρεσίες.

Σαλαμίνος 146 & Α. Ρούσου, Μέγαρα

6988640184

Κλείστε online ραντεβού